این دستور عالی رو از سایت آشپزانه یاد گرفتم و پیشنهاد میکنم این کلوچه ی خوشمزه رو حتما امتحان کنید
www.ashpazaneh.com/thread569.html
مواد لازم :
خمیر مایه : یک قاشق غذاخوری
شکر : یک قاشق چایخوری
کره : 60 گرم
شیر : یک پیمانه یا یک لیوان
آرد : به میزان لازم برای من تقریبا 2/5 پیمانه آرد سفید مصرف شد
مواد داخل نان:
سیب شیرین متوسط : 2 عدد
دارچین : یک قاشق چایخوری پر
زعفران : 1/3 قاشق چایخوری
شکر : 200 گرم
گردوی خرد شده در صورت تمایل
زرده تخم مرغ : 1عدد به همراه 2 قاشق آب ولرم برای روی نانها
طرز تهیه :
خمیر مایه را با 1 قاشق چایخوری شکر و 1/4 پیمانه آب گرم بزارید تا پف کند 15-20 دقیقه کافیست .
کره را 1 ساعت قبل بزارید در دمای اتاق تا نرم شود
شیر را گرم کنید فقط ولرم شود نه داغ
خمیر مایه و کره و شیر و شکر را درون ظرفی بریزید و کم کم آرد اضافه کنید و با دست مخلوط کنید تا زمانی که خمیری نرم
بسیار لطیف و بدست نچسپ بدست بیاید.
روی خمیر یک حوله بکشید و بزارید جای ولرم به مدت 1 ساعت و 45 دقیقه تا خمیر ور بیاید و حجمش 2برابر شود.
در این فاصله سیب را با رنده درشت رنده کنید و درون ماهیتابه بریزید و شکر را با سیب مخلوط کنید .
و تا زمانی که آب سیبها کشیده نشده تفت بدید . ( در صورت استفاده از گردو، همراه سیبها اضافه کنید )
وقتی آب سیبها کامل کشیده شد دارچین و زعفران اضافه کنید . و 1 دقیقه تفت بدید و از روی حرارت بردارید تا خنک شود .
روی میز کار را آرد بپاشید و از خمیر گلوله هایی به اندازه یک نارنگی جدا کنید و گرد کنید. از این مقدار مواد 10 عدد نون بدست می آید .
وسط خمیر را گود کنید و از مواد سیب 1 قاشق داخل خمیر بریزید و دوباره گرد کنید .
و روی میز با فشار دست خمیر را پهن کنید و اگر دوست داشتید روی خمیرها شکل بیندازید
روی نانهای آماده زرده تخم مرغ بمالید و کنجد یا دانه خشخاش بریزید
بزارید داخل فر روی درجه 180 درجه بمدت 20 دقیقه تا زمانی که روی نانها طلایی شود .
اگه فرتون گازیه (مثل فر خودم) یه ظرف زیر طبقه ای که نون ها رو گذاشتید بذارید که نون ها نرم بشن
مواظب هم باشید زیر نونها نسوزه چون دمای فرهای مختلف متفاوته
این هم کلوچه ی خوشمزه به به با چای خیلییییییییییییی میچسبه اونم تو این هوای سرد و صدای بارون
راستی من وسط یکی از کلوچه ها شکلات گذاشتم که خیلی خوشمزه شد و پشیمون شدم که چرا وسط همه شون نذاشتم