مامانم همیشه خودش پنیر درست میکنه. منم عادت کردم که خودم درست کنم انصافا خوشمزه هم میشه. تا الان نتونستم از مراحلش عکس بندازم. تا اینکه دیروز خونه مامان فرصتی دست داد تا از پنیر درست کردن مامانم عکس بگیرم. بریم سراغ رسپی و عکسها:
مواد لازم:
شیر 4 لیتر
سرکه سفید دو سوم پیمانه
طرز تهیه:
ما معمولا از شیر محلی استفاده میکنیم اما شما اگر دسترسی به این شیرها ندارید از شیر کیسه ای هم میتونید استفاده کنید. شیر رو میجوشونیم (برای شیر محلی باید حدود یک ربع با شعله ملایم بجوشه)

شعله رو کم میکنیم (اما باید قل بزنه) و سرکه سفید رو اضافه میکنیم.

یکی دو بار هم میزنیم تا سرکه یکنواخت پخش بشه.

بعد از دو الی سه دقیقه به این شکل میرسیم. یعنی تکه های پنیر و یه مایع سبز رنگ


حالا شیر را داخل یه پارچه نخی خالی میکنیم تا تکه های پنیر داخلش قرار بگیریند.

بعد پارچه رو محکم گره میزنیم.

یه وسیله سنگین روش میزاریم برای دو تا سه ساعت تا باقی مانده آب خارج بشه.
حالا آماده هست.

برشش بزنید و بزارید داخل آب نمک. مامان من معمولا به ازای یه لیتر آب یه قاشق مرباخوری نمک میریزه. چون معتقده هر چی کم نمک تر، سالمتر و خوشمزه تر.



ضمنا شما میتونید طعم های دلخواه خودتون رو به پنیر اضافه کنید. مثلا زیره سیاه یا سبز استفاده کنید یا شوید خشک.
از طعم یه پنیر سالم خونگی لذت ببرید. نوش جان