یه نون بسیار خوشمزه و خوش بافت با عطری بی نظیر میتونه یه گزینه ی عالی برای سفره ی افطار و سحر باشه
مواد لازم خمير نان
آرد نان : 400 تا 450 گرم
مايه خمير : 1 قاشق سوپخوري
شكر : 30 گرم يا سه قاشق سوپخوري سر خالي
شير یا آب ولرم : 1 پيمانه
روغن مايع : 60 گرم يا 4/1 پيمانه
عسل : 2 قاشق سوپخوري
نمك : نصف قاشق چايخوري
وانيل : سر قاشق چايخوري
تخم مرغ : 1 عدد
شیرخشک قنادی : 2 ق غ
مواد لازم براي فلينگ خرمايي
خرماي پوست و هسته گرفته 250 گرم
آب : 60 گرم يا 4/1 پيمانه
گلاب : 15 گرم يا يك قاشق سوپخوري
روغن مايع : 1 قاشق چايخوري
گردو نگيني خورد شده : 50 گرم
پودر هل : 4/1 قاشق چايخوري
پودر دارچين : يك قاشق چايخوري
زنجبيل : 4/1 قاشق چايخوري
مواد لازم براي رومال نان :
زرده تخم مرغ : 1 عدد
شكر : يك قاشق مرباخوري
كنجد يا گردو يا پسته يا پودر نارگيل براي تزئين مقداري
طرز تهيه خمير نان خرمايي :
1 – يك قاشق مرباخوري شكر را با شير ولرم مخلوط كرده و روي آن خمير را پاشيده و قدري هم بزنيد و بگذاريد تا عمل بيايد
2 – باقيمانده شكر + روغن مايع + تخم مرغ + شير خشك + نمك + عسل را در ظرفي با هم مخلوط كنيد
3 - خمير مايه عمل آمده را روي مواد ريخته بدون همزدن كمي از ارد را روي خمير مايه ريخته و هم بزنيد بقيه آرد را كم كم مخلوط كرده تا
جائيكه خمير در كاسه جمع شود
4 – خمير جمع شده در كاسه را روي سطح آرد پاشي شده قرار داده ورز دهيد تا خمير چسبناكي خود را از دست داده و براق
و الاستيكي شود ( در اين مرحله خمير با ورز دادن سعي كنيد چسبناكي ان را بگيريد و در حين ورز دادن بصورت مويي روي خمير
ارد بپاشيد بسته به نوع آردتون بايد بين 400 تا 450 گرم آرد مصرف شود )
5 – خمير را در جاي نسبتا گرم در داخل كاسه كمي چرب شده با روغن مايع و سلفون كشيده يا پارچه نخي روي كاسه انداخته شود .
به مدت 1 ساعت تا 5/1 قرار داده ته حجم خمير دو برابر شود .
6 – با مشت پف خمير را خوابانده و خمير را به چونه هاي تقريبا 60 گرمي تقسيم كنيد
طرز تهيه فيلينگ خرمايي :
در حين استراحت خمير فيلينگ خرمايي را تهيه فرمائيد
1 – خرما هسته و پوست گرفته را مقدار آب داده شده در ظرفي ريخته ترجيحا جنس ظرف تفلون باشد و روي حرارت متوسط گذاشته و
خوب با قاشق اب و خرما رو مخلوط كرده و با ته قاشق خرما را له كنيد خرما بايد در اين مرحله نرم و يكدست شود و آب موجود به خورد خرما برود
2 – ادويه ها را اضافه كنيد و در آخر گلاب و گردو را اضافه كنيد بگذاريد كمي حرارت ببنيد و گلاب هم به خورد مواد رود خرما را زياد خشك نكيد
نرم و و قابل فرم دادن در دست باشد كافيست
( در صورت دلخواه مي توانيد بنا بر ذائقه خودتان مقدار ادويه را كم و يا زياد كنيد ولي از دستور حذف نكنيد )
3 – فيلينگ خرمايي را از روي حرارت برداشته و خنك كنيد
4 – به تعداد چونه هاي خمير از فيلينگ خرمايي توپهاي كوچكي درست كرده و اماده كنار دست خود بگذاريد
نحوه پيچيدن خمير و پخت نهايي
1 - در اين مرحله توپك هاي خرمايي را وسط هر چونه خمير كه به با وردنه به شكل دايره باز كرديد قرار دهيد خمير را خيلي
نازك نگيريد احتمال پاره شدن خمير و بيرون زدن فيلينگ هست
2 – خمير را مثل بقچه روي هم بياوريد و از طرف ديگير خمير با دست و يا وردنه كمي خمير را باز كنيد
3 – خمير را از چهار طرف برشهايي به شكل + داده البته خطوط در انتها بهم نميرسن و به شكل گلبرگ ته هر برش را كمي جمع كنيد
4 – خمير پيچيده شده را در سيني چرب و آرد پاشي شده قرار داده و روي خمير را پوشانده تا 15 دقيقه استراحت دهيد
5 – روي خمير را با زرده تخم مرغ زده و شكر هم زده شده به ارامي برس كرده و روي خمير را به دلخواه تزئين كنيد
6 - فر را روي درجه حرارت 185 درجه سانتيگراد ( البته بسته به نوع فرها دما فرق مي كند ) گرم كرده و سيني
حاوي خمير نان خرمايي را در فر قرار داده به مدت 20 تا 25 دقيقه
( دوستانيكه فرگاز دارن يك كاسه آب گرم داخل فر قرار داده و ده دقيقه آخر پخت سيني
حاوي خمير را در طبقه بالا قرار دهند تا روي نانها طلائي شود )
7 – نانهاي پخته شده را در روي وري سيني خنك كنيد
نوووووووووووووووش جان









