الی بانو...6/12/93


کیک گیلاسی جنگل سیاه (به آلمانیSchwarzwälder Kirschtorte)، یک مدل از کیک گیلاس است که خاستگاه ان منطقهٔ 

جنگل سیاه در جنوب آلمان است.

این کیک یک دسر محبوب در آلمان، اتریش و دیگر کشورها است. این کیک معمولاً از چند لایهشکلات و خامه تشکیل شده 

که در میان آنها گیلاس یا آلبالو گذاشته شده است. (ویکی پدیا)

این کیک از چند لایه تشکیل شده که عبارتند از : کیک شکلاتی ، خامه ، گیلاس ، و دور کیک هم با خرده شکلات پوشیده میشه 

و در نهایت روی کیک با خامه فرم گرفته و خرده های شکلات و گیلاس پوشیده میشه

در این کیک از شراب گیلاس ( Kirschwasser ) هم استفاده میشه که طعم خاصی به کیک میده و ما چون از شراب

استفاده نمی کنیم من بجاش از آب کمپوت گیلاس استفاده کردم 

 

 

در واقع كيك بلك فارست رو آقاي Josef Keller ، "پيستري شف" كافه Café “Ahrend” كه امروزه با نام Agner معروفه ... 

در سال 1915 درست كرد كه بعدا جهاني شد. (شف طیبه)

 
در سال 1949 كيك بلك فارست به عنوان سيزدهمين كيك مشهور آلماني ثبت شد و اكنون شهرت جهاني داره.
 
جالبه بدونيد كه كيك بلك فارست رو به اشكال و فرمهاي مختلف درست ميكنن. يعني فرم و شكل واحدي نداره. 
 
حتي ممكنه توش از آلبالو و يا گيلاس استفاده نشه. ممكنه لايه هاي بينش هم از كرم شكلاتي درست شه و يا اينكه كيك 
 
با موس درست بشه. بعضا روش رو به جاي خامه سفيد با خامه شكلاتي تزئين ميكنن و يا اينكه نوع رنده كردن 
 
و كاور كردن كيك با شكلات هم مختلفه. بعضيها روي كيك رو شكوفه ميزنن و بعضيها نميزنن. از مارسكينو چريز و يا آلبالو و يا
 
گيلاس سياه ممكنه براي روي كيك استفاده بشه. خود كيك رو با رسپيهاي بسيار متنوعي درست ميكنن و يه دستور مخصوص نداره!
 
شما ميتونيد از هر نوع كيك شكلاتي براي درست كردن بلك فارست استفاده كنيد و يا حتي از اين پودر كيكهاي آماده 
 
استفاده كنيد! خلاصه كيك بلك فارست ميتونه ورژنهاي زيادي داشته باشه و اينطوري نيست كه كسي بتونه بگه من اصليش رو بلدم.
 
 
 
 
 
 
مواد لازم برای کیک شکلاتی:
 
آرد سفید : 1 و 2/3 پیمانه 
 
تخم مرغ: 4 عدد
 
شکر: 1 و 1/4 پیمانه
 
آب جوش: 1 پیمانه
 
پودر کاکائوی دارک یا تلخ : نصف پیمانه
 
شکلات تلخ: 50 گرم
 
روغن : نصف پیمانه
 
بیکینگ پودر: 2 ق چ
 
وانیل: نوک ق چ
 
نمک: 1/8 ق چ یا یک پنس
 
مواد لازم برای تزیین:
 
خامه قنادی شیزین: 500 گرم (من مارک کاله و بن سا رو استفاده کردم عالی بودن)
 
کمپوت گیلاس: یک قوطی (میتونید از گیلاس تازه یا آلبالو استفاده کنید)
 
شکلات تلخ : 150 تا 200 گرم
 
 
 
ابتدا از چند ساعت قبل همه مواد رو رو کابینت بچینید تا همدمای محیط بشن
 
فر رو روی 180 درجه روشن کنید
 
من برای این کیک از دو قالب 18 سانتی استفاده کردم به این صورت که کف قالب رو چرب کرده وکاغذ روغنی انداختم
 
زرده و سفیده تخم مرغ رو از هم جدا کنید و سفیده تخم مرغ رو انقدر با همزن بزنید تا سفت و سفید بشه و از ظرف نریزه 
 
 
 
 
 
پودر کاکائو رو الک کرده و با شکلات خرد شده توی یک لیوان آب جوش بریزید و با هم مخلوط کنید تا یکدست بشن
 
 
 
 
مایه ی شکلاتی و وانیل رو به زرده های تخم مرغ اضافه کرده و با همزن یا ویسک یا یک قاشق مخلوط کنید
 
 
 
 
 
 
روغن مایع رو هم اضافه و مخلوط کنید
 
 
 
 
 
آرد و بیکینگ پودر و نمک رو 3 الی 4 بار الک کرده بعد شکر رو بهش اضافه و ویسک کنید
 
و به مایه شکلاتی اضافه کنید و با دور کند همزن یا لیستک  
 
به آرامی در حد مخلوط شدن هم بزنید
 
 
 
 
 
 
 
سفیده تخم مرغ رو در دو یا سه مرحله به بقیه مواد اضافه و به آرامی و در حد مخلوط شدن به وسیله ی لیستک با مایه  ی شکلاتی
 
فولد کنید(به صورت دورانی مخلوط کنید)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
مایه ی کیک رو بین دو قالب گرد 18 سانتی (یا یه قالب 23 سانتی) تقسیم کرده و به مدت 35 تا 40 دقیقه در فر بذارید
 
چون دمای فرهای مختلف متفاوته شما بعد از 25 دقیقه با خلال دندون چک کنید اگه تمیز از کیک خارج بشه یعنی پخته
 
بعد از پخت کیک ها رو روی توری فلزی بذارید تا خنک بشن
 
 
 
برای تزیین کیک خامه قنادی رو با همزن بزنید تا فرم بگیره
 
روی لایه اول کیک رو با آب کمپوت گیلاس مرطوب کنید و یه لایه خامه فرم گرفته و گیلاس روی کیک بذارید
 
 
 
 
 
 
سپس لایه دوم کیک رو روی لایه اول بذارید روی کیک رو با خامه بپوشونید
 
شکلات تلخ رو با رنده یا پوست کن یا چاقو خرد یا رنده کنید و دور تا دور کیک رو با خرده شکلات پوشش بدید
 
سپس با خامه فرم گرفته دور تا دور روی کیک رو با ماسوره شکوفه بزنید و روی شکوفه ها یک عدد گیلاس بذارید
 
و روی کیک هم خرده شکلات بریزید (من کمی پودر کاکائو هم روی کیک الک کردم)
 
 
 
 
 
 
این کیک بخاطر وجود خامه و گیلاس و شکلات طعم بی نظیری داره و تلخی شکلات و شیرینی خامه بسیار دلچسب 
 
و بی نظیره و برای مهمانی و تولد گزینه ی خیلی خوبی محسوب میشه
 
توصیه ی اکید من اینه که اصلا از شکلات شیرین استفاده نکنید و حتما از شکلات بالای 70 درصد استفاده کنید تا شیرینی 
 
خامه دلتون رو نزنه...
 
و نکته دوم اینکه شما بعد از پخت کیک میتونید هر کدو رو به دو لایه تقسیم کنید تا یه کیک 4 لایه داشته باشید چون پفش عالیه
 
 
 
 
 
 
 


به شما پیشنهاد میکنیم :





آش ترخینه کرمانشاهی


بریونی مازندرانی


میگو سوخاری


سس سالسای ماست






نظرات شما


Sara :
سلام، ببخشید شکر رو در چه مرحله ای باید اضافه کرد؟
********************
سلام دستور اصلاح شد دوباره مطالعه کنید
sahar :
سلام واقعا بهتون خسته نباشید میگم عزیزم میشه راهنمایی کنید این کیک با این مواد برای چند نفر است ممنون میشم.
**************************************************
سلام ممنونم دوستم سلامت باشید
این کیک برای 8 تا 10 نفر کاملا مناسبه
مگر حسابی بخور باشن که میشه 6 نفر
sana :
سلام. آیا میشه این کیک رو بدون فر و روی گاز پخت؟
*************************************
سلام امتحان نکردم
باید امتحان کنید
افسانه :
سلام عزیزم.کیک جنگل سیاه بسیار بسیار عالیه وخیلی هم دوست داشتنی. تزیینشم بی نظیره.حرف نداره.توضیحاتشم بسیار عالی.همیشه موفق باشید گلم.
**********************************************************
سلام دوست هنرمندم..ممنونم از تعریفتون خیلی لطف دارید عزیزم
شما هم همیشه موفق باشید
فاطمه :
سلام خسته نباشید عالی شده من عاشق کیک های شکاتی ام فقط میخواستم بدونم بافت داخلی کیک خیس هست یا نه چون من زیاد از کیک هایی که بافت خیسی دارند خوشم نمی یاد ممنون
******************************************************************
سلام ممنونم از شما...نه اصلا بافت این کیک خیس نیست بسیار بافتی خوب و خوشمزه ای داره حتما خوشتون میاد