مریــــــــــــــــم بانو


پخت نان پیتا یا نان لبنانی خیلی هیجان انگیزه. طوری که دوست دارید فورا دوباره درستش کنید. مثل همیشه برای اینکه یه رسپی مطمئن و خوب داشته باشم از دستور شف طیبه نازنین استفاده کردم.

مواد لازم:

آرد يك و نيم ليوان
شكر 1 ق چ
نمك نصف ق چ
مايه خمير فوري 1 ق چ
بهبود دهنده 1 ق چ (و يا يك هشتم ق چ بيكينگ پودر)
روغن يك ق غ
آب نصف ليوان

فر 250 درجه سانتيگراد

آرد را داخل کاسه میریزیم و شکر و نمک و مایه خمیر فوری را بهش اضافه میکنیم.

 

 

بهبود دهنده یا بکینگ پودر را هم اضافه میکنیم بعد روغن و آب. ده تا 15 دقیقه ورز میدیم تا خمیر لطیفی به دست بیاد.

 

 

کلا خمیر خوش قلقی هست. ظرفی رو چرب میکنیم و خمیر را داخلش میچرخونیم تا به روغن آغشته بشه.روی ظرف را با سلفون میپوشونیم و در جای گرم میزاریم برای یکساعت تا حجمش تقریبا دو برابر باشه.

 

 

از این به بعد کار از زبان شف طیبه:

سطح كار رو آرد ميپاشيم
خمير رو به 8 قسمت مساوي تقسيم ميكنيم و اگر در كارمون سرعت عمل نداريم حتما گلوله ها رو توي كيسه ميذاريم كه سطحشون خشك نشه. مهمه

خمير رو با وردنه پهن ميكنيم و اگر نياز بود باز زير و روش آرد ميپاشيم

 
 
 
حالا يه مورد كه تجربي بهش رسيدم رو ذكر ميكنم.  با تجربه به اين نتيجه رسيدم كه شيوه پهن كردن خمير در نتيجه نهايي تاثير ميذاره
به اين شيوه خمير رو پهن كنيد:
وردنه رو روي سمت راست خمير قرار ميديم و ساعت گرد ميچرخونيم. با دست خمير رو بلند ميكنيم و خلاف حركت عقربه هاي ساعت كمي ميچرخونيم و باز با وردنه ساعت گرد روش حركت ميكنيم تا پهن شه. اينقدر اينكار رو تكرار ميكنيم تا خمير اندازه يك وجب كاملا باز پهن شه
اگر گيج كننده است زياد خودتون رو اذيت نكنيد. هر جور راحتيد پهنش كنيد. اما اين شيوه ايه كه تقريبا ميتونم بگم ردخور نداره و همه پيتا ها عالي و يك تكه باد خواهند كرد
 
 
 
ر رو روي 250 درجه سانتيگراد قرار ميديم. نون ها رو بايد روي طبقه وسط بذاريم. من طبقه پايين رو بارها و بارها امتحان كردم. به نظرم زير نون بعضي وقتها زيادي سريع ميپزه. پس نظر من روي طبقه وسطه
 
چون فر من بزرگه نميتونم هر بار شبكه رو بيرون بيارم تا نون رو روش قرار بدم اينه كه از يه شبكه كوچيك استفاده ميكنم
نون رو روي شبكه فر قرار ميديم و ميذاريمش توي فري كه كاملا داغه
 
 
 
و اما قسمت هيجان انگيز ماجرا!
سعي كردم چند عكس بگيرم كه شما هم بدونيد جلوي فر نشستن و به شيشه فر خيره شدن چه حسي داره!
البته خيلي عكس گرفته بودم چند تا دونه اش رو واسه تون ميذارم كه فرايند پف رو ببينيد
خوشگله نه؟!
 
 
 
اینم خمیر من داخل فر:
 
 
وقتي ديديد كه نون كاملا باد كرده و مثل بادكنك قلمه شده ديگه كفايت ميكنه اجازه نديد بيشتر توي فر بمونه كه خشك ميشه و بعد نميتونيد راحت باهاش كار كنيد
 
نون ها رو كه از فر بيرون مياريم بادش ميخوابه اما مهم اينه كه ميدونيم نونمون دو لايه است
 

حتما روي نونها رو با پارچه بپوشونيد كه خشك نشه
حالا بريد سراغ درست كردن نون بعديتون

البته اگه مثل من نيستيد و نياز نميبينيد هر بار كامل فرايند پخت رو مشاهده كنيد! سرعت كارتون به مراتب بيشتر خواهد بود! يعني تا نون رو گذاشتيد توي فر ميريد سراغ پهن كردن نون بعدي و قبلي رو از فر بيرون آورده جديده رو توي فر ميذاريد

 

وقتي نون رو نصف ميكنيم ميبينيم كه دو لايه است. اصلا كيفش هم به همينه. يعني مثل نون همبريه فقط نازك. باب طبع آدمهايي كه اهل رژيمند
 

توصيه اكيدم اينه كه ظرف يكي دو روز پيتا رو مصرف كنيد. چون تازه اش يه چيز ديگه است. وگرنه خب آدم بازاريش رو ميگيره ديگه!

 

 

 

 


به شما پیشنهاد میکنیم :





کوکو سیب زمینی زعفرانی


دسر کازان دیبی (kazanbibi)


موز شکلاتی


کاپ سیب با ماست و نارگیل






نظرات شما


نظری دریافت یا تایید نشده است
 
ایمیل یا وب سایت : نام :  
نظر شما :  
ارسال نظر تصویر امنیتی: